Gastro kultura Vojvodine u slikama

Projekat “Gastro kultura Vojvodine u slikama” osmišljen je s ciljem promocije Novog Sada i Vojvodine kao multietničke i multikulturalne evropske regije. Kroz fotografije i tekstove na jednom mestu, predstavljena je kultura, tradicija i gastronomija Vojvodine. Podršku smo dobili od Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada. Projekat je istraživačko-informativnog karaktera sa namerom da se sačuvaju tradicionalni recepti jela karakterističnih za narode koji žive u Vojvodini.

Izložba kao finalni proizvod projekta održana je na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu od 30.11. do 02.12.2023. godine. Veliki broj posetilaca je posetio izložbu, što je ukazalo na veliki interes i korisnost projekta u ostvarivanju novih kontakata. Kroz fotografije i tekstove, posetioci su imali priliku da se upoznaju sa kulturnim specifičnostima i tradicijom Vojvodine.

Projekat je uspešno ostvario svoje ciljeve, doprinoseći kvalitetu kulturnog života zajednice i promovišući bogatstvo tradicije i kulturnog nasleđa Vojvodine. Inovativan pristup korišćenjem modernih tehnologija poput fotografija i tekstova dodatno je obogatio projekat.

Ukupno posmatrano, projekat “Gastro kultura Vojvodine u slikama” je bio uspešan u svojoj realizaciji i doprineo je kulturnom i gastronomskom raznolikosti Vojvodine.